Här kommer kungen!

Har-kommer-kungen_smallDen självsäkre kungen låtsas att han kan allt. Men han kan faktiskt inte alls så mycket om ekonomi och hur den fungerar. Lyckligtvis kan han få hjälp av den allvetande tanten i glasskiosken som med glasskulor, strössel och lite magi förklarar olika ekonomiska begrepp för honom. Kungens nya kunskaper får honom att experimentera med begrepp som skatt och lön och han släpper loss och dansar till bland annat hiphop-konjunktur och synth-inflation. Varje program innehåller också en animation om det aktuella ekonomiska begreppet och ett avsnitt om hur det var förr. Serien vill väcka intresse för ekonomi och visa att det går att vrida och vända på de flesta ekonomiska begrepp.

Avsnitt som kommit hittills:

• Vad är pengar?
  • Vad är ränta?
  • Vad är konjunktur?

Utmärkt serie att använda i Hem och konsumentkunskap eller Samhällskunskap i år 4-6

Ur syftet för Hem och Konsumentkunskap i Lgr11:

Undervisningen ska också bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter och lån. På så sätt ska eleverna ges förutsättningar att göra välgrundade val när det gäller privatekonomi och kunna hantera olika problem och situationer som en ung konsument kan ställas inför.