Nytt på engelska år 4-6

maxsmovieMax’s Movie – ny dramaserie riktad till 10-12-åriga elever som studerar engelska. Hitta programserien här.

Elvaårige Max har en tuff vardag. Han mobbas i skolan och har en mamma som är väldigt distraherad. Men Max har en livlig fantasi och tar alla chanser att fly in i sitt filmskapande tillsammans med sin låtsasvän, den modiga och mäktiga krigaren Tariq. När Max möter dagliga problem kliver han in i sin fantasivärld och föreställer sig att han slåss mot drakar och monster. En engagerande historia med ett starkt visuellt språk där man lätt kan följa med i handlingen trots en sparsam dialog.

Del 1 av 10 sänds ikväll 19.50 i Barnkanalen

Max drömmer om att bli filmregissör och arbetar med en film hemma i sitt rum. Ett gäng från hans klass stjäl hans manus och lurar in honom i en obehaglig situation med den nya tjejen Mia. Samtidigt filmar mobbarna allt med sina telefoner.

newsreelMissa inte Newsreel Easy 2014, som är ett radionyhetsprogram, också anpassat för 10-12 åringar. Nytt avsnitt varje vecka. Hitta programserien här.

Newsreel Easy pejlar läget på nyhetsfronten i den engelskspråkiga världen. Nyheterna presenteras på lätt engelska anpassad för mellanstadiet. Newsreel Easy kollar in det som intresserar den unga målgruppen; brännheta frågor, sport, film, kändisar och musik. Till varje avsnitt finns hela manuskriptet och ett arbetsblad att skriva ut. Se ett exempel på frågor här.