Labba

labbaExperimentprogram inom kemi, fysik, biologi, miljö, matematik och teknik. Vetenskapsreportern Agneta stöter på patrull i en rad olika sammanhang och Beppe försöker vara behjälplig genom att visa roliga och enkla experiment som förklarar varför det blev som det blev. Med en reviderad läroplan där kraven på experimenterande och progressionsbaserat lärande förtydligats kommer serien fungera utmärkt för att hjälpa pedagoger att nå sina mål. De olika programmen kan dessutom på ett lättsamt och lekfullt sätt inspirera eleverna till att vilja vara med. Med varje program medföljer en handledning så att experimenten kan utföras på den egna skolan. Rekvisitan har hållits så enkel som möjligt och kan hittas i exempelvis köket eller förrådet.

Passar för år 4-6. Hitta programmen här.

Det finns en handledning till varje program med kopplingar till Lgr11 och instruktioner för att göra sitt eget experiment. Innehåller även en förklaring på vad som hände ,phew;-)! Se exempel här.

En liknande serie med ungefär samma upplägg, fast för mindre barn, heter Tiggy Testar. Hitta de programmen här.