Hur klarar djuren vintern?

hUR-DJUREN-KLARAR-VINTERN

Ja, i år blev det ju inte så mycket med vintern, men jag tror att en hel del av er pratar om den här årstiden ändå:-)

Det finns en ny film som heter Vi lär oss om: Hur djuren klarar vintern. Den passar för år f-3

Filmen tar upp vad gör djuren i Sverige gör på vintern? En del djur är anpassade för att klara vintern, men många är inte det. Därför migrerar en del arter till varmare platser och andra går i vinterdvala. Men hur går migrering till och hur gör djur för att gå i vinterdvala? I filmen lär vi oss bland annat om hur gäss, älgar, igelkottar, ormar, björnar och sorkar klarar vintern.

Ur kursplanen för biologi i Lgr11, kunskapskrav för år 3:

Eleven kan beskriva och ge exempel på enkla samband i naturen utifrån upplevelser och utforskande av närmiljön. I samtal om årstider berättar eleven om förändringar i naturen och ger exempel på livscykler hos några djur och växter.

Filmen har en handledning

En kommentar